Ordliste

  A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

  • Maling

   Maling består av tre hovedingredienser: Bindemiddel, pigment og løsemiddel. Dessuten inngår som regel ett eller flere tilsetningsstoffer som gir malingen sin endelige karakter. Valg av bindemiddel er dog det viktigste for å oppnå de ønskede egenskaper. Derfor er ulike malinger tilpasset for bruk utendørs eller innendørs, og for tre, metall, puss og så videre. Maling er som regel et fyldig og dekkende produkt med langt vedlikeholdsintervall.

  • Malingsfilm

   Den overflaten som blir igjen (bindemiddel, pigment) etter at malingen har tørket.

  • Materialforbruk (strekkevne)

   Forteller hvor mange kvadratmeter en liter maling normalt dekker ved én påføring. Dette er et omtrentlig tall, avhengig av variasjoner i underlaget, sug og struktur. Det bør noteres at tallet angir materialforbruk per påføring. Skal malingen påføres for eksempel to ganger, må strekkevnen for den ferdige overflaten halveres.

  • Miljødeklarasjon

   De fleste av Beckers' produkter har en miljødeklarasjon som beskriver emisjoner fra malingsoverflate, energiforbruk og mange andre miljøfaktorer. Ettersom deklarasjonene kan gjennomgå justeringer over tid, kan en aktuell versjon alltid hentes her.