Male med Tradition Rødmaling

  Følger du rådene våre, går malingen som en lek

  Tradition Rødmaling er en rendyrket utendørsmaling, som er utviklet til bruk på eldet, uhøvlet plank samt på overflater som tidligere er behandlet med slammaling.

  Også helt nye prefabrikkerte hus kan males med Tradition Rødmaling, forutsatt at husets trefasade er ren og ubehandlet, uten grunnmaling, eller at den er grunnmalt med en slammaling i samme farge.

  Tradition finnes også i svart.

  Enkle skritt mot et perfekt resultat

  Det å male om huset er ikke gjort i en håndvending, men med litt planlegging og rett verktøy gjør du det enklere for deg selv når du skal male med Tradition Rødmaling.

  Som for all annen maling er sluttresultatet avhengig av grunnarbeidet. Det finnes dessverre ingen snarveier, men hvis du følger våre enkle tips og råd, vil du spare både tid og energi. Samtidig får du det resultatet du ønsker deg.

  Er fasaden malt med slammaling tidligere, er det som regel nok å børste godt av overflaten med kost. Børst ordentlig helt ned til underlaget blir fast. Bruk beskyttelsesbriller og munnbeskyttelse for å beskytte deg mot støvet.

  Litt mer jobb kreves dersom fasaden har massevis av små, svarte prikker – trolig er det svartmugg som vokser på fasaden. Da er det nødvendig med en behandling med Beckers Sopp- og muggvask. Ellers er det fare for at muggen begynner å vokse igjen når fasaden er ferdig malt.

  Måla med Tradition Rödfärg

  Når fasaden er gjort ren, er det på tide å kontrollere treverket. Stikk med en kniv eller en spiker her og der, spesielt ved skjøter og endetre. Er planken myk eller fuktig, er den dessverre angrepet av råte og må skiftes ut.

  En eldre, malt fasade med slammaling har ofte så mange sprekker at det i de fleste tilfeller ikke lønner seg å reparere sprekker i fasaden. Gå rett til punkt 4 (Slipe og skrape) i stedet.

  Har du vært nøye og børstet bort all løs maling ordentlig, er fasaden i prinsippet klart til å bli malt. For sikkerhets skyld kan du slipe hard kvist med mye kvae, slik at malingen fester seg bedre.

  Måla med Tradition Rödfärg

  Nytt, uhøvlet treverk grunner du med Tradition Rødmaling som er fortynnet med 10–20 prosent vann. La tørke.

  Så skal det males. Mal ferdig med Tradition Rødmaling, spedd ut med 10 prosent vann. Mal i tynne strøk for best mulig resultat. Tidligere slammalt fasade maler du én gang, men med malingen spedd ut med 10 prosent vann.

  Måla med Tradition Rödfärg

  TIPS!

  • Rør forsiktig om malingen før bruk. Omrøringen tynner raskt ut malingen.
  • Underlaget skal være tørt før huset kan males om.
  • Trykkimpregnert treverk skal stå i én sesong før det males med Tradition Rødmaling.
  • Godt verktøy gjør halve jobben, ikke spar på verktøykvaliteten.
  • Beskytt sokkel, stuprør og vinduer med beskyttende papp eller plast under malingen for å unngå misfarging.
  • Kontroller været før du begynner å male. Det er viktig å unngå regn. Ikke mal ved for lav temperatur heller.
  • Følg anvisningene på spannet.
  • Husk at malingsprut kan misfarge steinheller nærmest fasaden.