Lasere terrasse

  Vær og vind setter spor på treverket. Men hvis du vedlikeholder det iblant, holder treverket seg fint i mange år. Lasur gir en vakker glans og farge, samtidig som den fremhever mønsteret i treverket. Her forklarer vi med tre enkle trinn hvordan du laserer terrassen.

  1. Rengjøre

  Begynn med å vaske flatene med terrassevask før du laserer terrassen. Følg anbefalingene på emballasjen. Bruk rikelig med vann til å skylle bort vaskemiddelet. Hvis du bruker høytrykksspyler, må ikke trykket være for høyt, siden det kan skade treverket.

  2. Skrape og slipe

  Vent til flaten er helt tørr, før du børster, skraper og sliper den. Fjern all maling som flasser, og slip skarpe hjørner og kanter. Børst bort alt slipestøv.

  3. Lasere

  Påfør et tynt strøk ved hjelp av en malepute. Laser ett bord om gangen, og sjekk at lasuren trenger godt inn i treverket, før du fortsetter med neste bord. Rør opp oljen innimellom. Hvis treverket suger til seg mye lasur, kan det hende du må legge på et strøk til. Husk i så fall at strøket må være tynt, slik at lasuren ikke danner en film. Jo flere strøk du legger på, jo mørkere blir nyansen. Husk å alltid følge tørketidene på spannet.