Male vegger

  Male veggene – en enkel måte å fornye hjemmet på

  Ser rommet trist ut? Er du lei av malingen eller tapeten på veggene? Å male om er en morsom måte å fornye et rom på, og det er ikke vanskelig. Her får du tips til hva du bør tenke over, og hvordan du oppnår best resultat.

  1. Se på veggene

  Er veggene malt fra før? Da trenger du bare å sparkle over hull og andre skader. Slip de sparklede flatene med fint sandpapir. Er veggene tapetsert? Sparkle i så fall også skjøtene mellom tapetremsene, slik at overflaten blir jevn og fin.

  2. Hvilken maling har du lyst på?

  Ta utgangspunkt i hva du liker. Husk at en liten malingsprøve vil se annerledes ut på en større flate. Et godt tips er derfor å kjøpe et par små bokser i ulike farger og prøvemale en del av veggen. En tommelfingerregel er at fargene ofte blir sterkere når de kommer på veggen. En matt maling oppleves vanligvis som roligere enn en maling med mye glans.

  3. Velge riktig verktøy

  Å male vegger med rull er enkelt og går raskt. Bestem deg for hva slags overflate du ønsker, og velg en rull som passer. En langhåret rull gir mer struktur på veggen, mens en korthåret rull gir en jevn overflate. Husk også at du trenger en mindre pensel til å male rundt dører, vinduer og stikkontakter, der det kan være vanskelig å komme til med rull.

  4. Vaske før du maler

  Børst bort støv fra veggene. Hvis veggene er skitne, vasker du dem med Beckers' malervask. Følg vaskerådene på emballasjen, og beskytt gulvet med dekkpapir. Beskytt fôringer, lister og stikkontakter med maskeringstape.

  5. Klar til å male

  Grunn med ett strøk grunnmaling, og påfør deretter to strøk dekkmaling. Ofte ser det fint ut allerede etter det første strøket, men for å få et vellykket sluttresultat må du alltid male to ganger. Tørketiden finner du på malingsspannet.

  6. Beundre resultatet

  Så snart veggene er støvtørre, kan du fjerne maskeringstapen og dekkpapiret. Deretter er det bare å sette møblene på plass og innrede rommet på nytt.