Om Beckers - en fargeglad historie

  Fra en enkelt fargehandel til en av Nordens mest miljøtilpassede malingsprodusenter

  Maling har fascinert og påvirket menneskene gjennom alle tider. Vi i Beckers har lenge oppmuntret det norske folk til å male om hjemme. La oss guide deg med inspirasjon, kreativitet og nytenkning. Men det er du som har det siste ordet - så stol på din egen smak og prøv deg frem!

  Den første fargehandeln

  1865 bestemmer den tyske kjemikeren Wilhelm Becker seg for å slå seg ned i Stockholm og starter en fargehandel. Virksomheten vokser fort og ved århundreskiftet finnes det flere butikker og også en malingsfabrikk. Snart trengs det større lokaler og i 1902 flytter AB Wilhelm Becker til Lövholmen på Liljeholmen, der man kommer å fortsette i over hundre år.

  Inspirasjon i stort og smått

  I takt med folket utvikles Beckers i midten av 1900-tallet til å bli en av Sveriges størsta malingsprodusenter. Beckers går hjem hos både profesjionella malere og glade amatører. Carl og Carin Larsson malte sitt vakre og for den tiden modig fargesatte hjem Sundborn med Beckers maling. 

  Med miljøet inn i framtiden

  2008 er det ikke lenger praktiskt å forbli i fabriken ved Lövholmen, og Beckers bygger en ny toppmoderne fabrikk i Nykvarn. Den er en av Europas mest miljøtilpassede fabrikker. Som ytterligere ett ledd i Beckers miljøarbeid satser vi på å øke andelen vannfortynnede malinger, målet er at 99% av sortimentet skal være vanntynnet i 2010. Vi nådde dette miljømålet før tiden, og kan dermed sette nye og ambisiøse mål for å befeste vår posisjon som den ledende malingsprodusent av miljøriktige produkter. En av målsetningene for perioden 2012 til 2020 er å senke utslippet av CO2 med 50 prosent.

  Les mer om Beckers miljøarbeide under MILJØ.

  Tikkurila Norge AS - 50 år i Norge!

  Beckers markedsføres og selges i Norge av Tikkurila Norge AS. Vi ble etablert som selskap 28. januar 1966 og har med det lang fartstid i det norske markedet.